Firme si Oferte din Romania

Firme si Produse din Romania - Mall.NetFlash.ro
 
Sunteti in: Mall » Firme » SC AUTO VAL NOVA S.R.L.

SC AUTO VAL NOVA S.R.L.

Informatii generale Domeniu: Accesorii auto
CUI: 12609873
Nr inregistrare: J04/32/2000
IBAN: RO75FNNB003602539970R001
Judet: Bacau
Localitate: Bacau
Adresa: Narciselor 10
Vizualizari: 1150
Date de contact Persoana de contact: Radio cb Statii
Functia: Administrator
Telefon: 0740252522
Adresa Web: www.statiiradiocb.com
Contacteaza aceasta firma

Initialele CB au fost utilizate pentru prima data de catre americani, si reprezinta abrevierea cuvintelor Citizen Band ( in traducere libera “Banda Cetatenilor” sau “Banda Civila” ).
Aceasta frecventa, care a inceput sa fie utilizata in anii ‟60-„70, le-a permis soferilor americani sa elimine monotonia traseelor foarte lungi si s-a constituit de asemenea intr-o modalitate foarte la indemana pentru a cere ajutor in caz de urgenta.
De-a lungul timpului, CB a fost preluat si de catre alti participanti la trafic si a fost inventat chiar si un limbaj specific bazat pe cuvinte si expresii apartinand limbii engleze-americane.

In Europa, fenomenul CB a patruns in anii ‟80, incepand a fi utilizat la scara larga odata cu extinderea reglementarilor de la 2 W putere de emisie si 20 de canale la 4 W putere de emisie si 40 de canale.
Odata cu intrarea in UE reglementarile restricitve ce impuneau licenta pentru folosirea de dispozitive radio C.B. au fost eliminate, permitand utilizarea lor fara notificarea in prealabil a autoritatilor competente, in acord cu reglementarile legislatiei UE.

Statiile radio CB (citizen band) utilizand o frecventa libera au fost folosite initial in Romania dupa 1989 ca o solutie ieftina de comunicare de catre taximetristi, iar odata cu inlocuirea lor cu statii in frecvente private, au atras atentia soferilor.

Cunoscute chiar si in zilele noastre ca – statii radio pentru camioane – aceasta posibilitate de comunicare gratuita cunoaste o raspandire din ce in ce mai larga in randul tuturor conducatorilor auto, inclusiv a motociclistilor.

Posibilitatea de a comunica gratuit prin aceste statii de emisie receptie cu ceilalti participanti la trafic pe o distanta cuprinsa intre 5 si 30 Km ofera posibilitatea receptionarii de informatii despre trafic, blocaje, rute ocolitoare, accidente, radare si camere fixe de supraveghere.

In acelasi timp cu aceste statii radio CB se pot obtine informatii utile despre localitatile mai putin cunoscute, posibilitati de popas, cazare si masa. Si nu in ultimul rand prin statii radio se poate solicita ajutor sau se poate acorda ajutor.

Posibilitatile de comunicare includ comunicarea “la gramada” pe un canal comun, situatie in care receptionezi si transmiti informatii utile sau care ti se par utile pentru cei din jur sau posibilitati de comunicare intre membri aceluiasi grup, separat de canalul 22 (27.225 Mhz) folosit in comun.

In esenta putem spune ca aceste statii inseamna COMUNICARE, esentiala in conditiile actuale de trafic.

Tot statiile radio CB, sunt si solutia pentru radarele noi introduse in Romania din Martie 2010, bineinteles in combinatie cu un detector radar foarte bun. Cu ajutorul unei statii radio CB puteti sa va informati si sa aflati din timp de la ceilalti participanti la trafic unde anume sunt localizate aceste radare, iar detectorul va este de folos atunci cand nu Dvs. sunteti masina vizata, ci mai aveti 2-3 masini in fata, in acest caz un detector de radar va alerteaza si veti putea frana la timp.

De la ea pornesc ramificatii tehnice si comerciale, discutii pro si contra despre marci, modele, functii tehnice mai mult sau mai putin folositoare, antene, calibrari…
Este greu de definit unde se opreste utilitatea si unde incepe pasiunea pentru acest mijloc de comunicare si anume, statii radio CB.
Standardul European fixeaza puterea de emisie la statiile CB, la 4W in modul de lucru AM / FM si 12W in SSB.
Aceste puteri sunt cele legale.
Unii utilizatori de statii radio CB nu sunt satisfacuti cu o raza de acoperire de 10-15 km, ce poate fi obtinuta cu aceasta putere si cauta solutii pentru marirea razei de actiune.
Nu recomandam modificarea statiilor, amplificatorul poate fi o solutie pentru cei doritori de o putere mai mare sau pentru radioamatori.

Insa atunci cand alegeti o statie, o antena sau accesorii pentru statii radio studiati cu atentie toate marcile producatoare Midland, Alan, President, Intek, Magnum, TTi, Danita, Ranger, Cobra, Maxon, Stabo, Stryker, Sirio, Wilson pentru a lua cea mai buna decizie in concordanta cu nevoile Dvs.

 

Nici o oferta activa a acestei companii

 
   
NetFlash.ro la indemana ta!